Siin ma nüüd olen!

Tere!

Minu vahetusaasta on ametlikult alanud! Juba eile, 29.08.2020, hüppasin ma lennuki peale ja asusin teele oma uude koju, Duisburgi. See oli minu esimene kord lennuki peal ja ei olnudki nii hull kui ma arvasin. Lend läks ladusalt ja jõudsin turvaliselt lõpppeatusesse koos kõikide asjadega.

Minu vahetuspere on super! Nad on väga sõbralikud ja abivalmid, ent olen nende jaoks nagu külaline veel. Eks see võtab aega harjumiseks. Ma juba tahaks rääkida ladusalt saksa keeles, sest keelebarjäär on tõsiselt nõme. Ma saan ainult teatud sõnadest aru lauses ja kuidagi suudan ka lause peamõtte kokku panna, aga vastamisega tekib raskusi. Üritan võimalikult palju saksa keeles rääkida, kuid õnneks nad saavad ka inglise keelest aru. Inglise keelt kasutan ma ainult siis kui ma mõnda teatud sõna ei tea saksa keeles. Omavahel räägivad nad ka itaalia keelt, sest hostema on itaallane.

Õhtul käisin oma vahetusvanematega ka jalutamas linna peal. Linn on armas ja see ei tundu üldse suur olevat. Panen ka pildi vaatest, mida näeb rõdu pealt. Kaugel on näha ka tulukesi, kus on siis tegelikult lennujaam. Peale õhtusööki andsin ka perele kingitused üle ning neile meeldisid väga Eesti kommid ja leib.


Homme hommikul lähen ma corona testi tegema, kuna siis on kindlam nii mul endal kui teistel. Pärast seda algab mul sissejuhatav seminar vahetusaastasse, mis toimub internetiteel videokõnena. See toimub nii esmaspäeval kui teisipäeval. Kooli lähen ma alles kolmapäeval, 2. septembril, kuigi kool algas Saksamaal juba 12.augustil. Hostema tuleb minuga kaasa (Jumal tänatud) ja koos uurime, millised on minu õppeained, kus klassid on jne. Minu hostõed käivad samas koolis, ent kuna nad on nooremad siis asuvad nad üldse teises majas. Koolis hakkan ma käima rongiga, mis on minu jaoks väga uus kogemus, õnneks hostõed sõidavad sama marsuuti. Koolis on veel kohustuslik kanda maski kõigil ja telefoni kasutamine on keelatud, v.a siis kui õpetajad lubavad. Loodan, et suudan õpetajatega kokkuleppele saada, et saaksin tunni ajal telefoni tõlkimiseks kasutada kui on selleks vajadust. Olen natuke elevil kooli mineku pärast, sest see kool on suur võrreldes minu kodukooliga (500 õpilast rohkem kui Eesti koolis). Aga ei ole hullu, inimene harjub kõigega.

Hetkel olen oma eluga üsna rahul ja ma loodan, et nii ka jääb.

Kui midagi huvitavat toimub, siis annan Teile sellest teada!
Tschüss!


Kommentaarid

Populaarsed postitused